onsdag 29 september 2010

Mekandet fortsätter

Fick i nya gasfjädrar till huven. Inte helt enkelt att komprimera de nya tillräckligt för att få på dem - men nu är de på plats! Såg rejält skitig ut efteråt också, insidan av huven är täckt med någon skumgummi för ljuddämpningens skull. Den börjar falla av, rätt ner i skallen på en som kämpar med att få på gasdämpare så klart. Fick bli till att dammsuga bort de lösa delarna i huven. Jag väljer att kalla det lättning, många gram sparade nu - och de satt högt uppe dessutom :)
Funderade ett tag på att byta gasfjädrarna till den stora gasluckan. Hittade för 500 kr men frågade försynt hur man gör med elen till bakrutevärmaren. Meca kollade upp snabbt, och svaret blev att den gasfjädern jag behövde kostade 1100 kr. Nej tack, tror inte det. Återstår att få igång motorrumsbelysningen. Förstår inte hur den är dragen men lite porrigt med en meklampa där.

Försöker dela dörren tillräckligt för att justera låset, har kört fast. Helt klart en brist att ha lagt Haynes-manualen uppe hos Anders. Vad ska han med den till, dels har jag bilen här och dels så kan han ju meka! Blir till att få upp bilen till Anders verkstad, där ny termostat också ska monteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar